Heverlee Bos

werd gewandeld op 24 oktober 2010

Voor onze ‘ardennenwandeling’ bleven we dit keer iets dichter bij huis. In de omgeving van Leuven liggen immers twee schitterende bossen : Heverleebos en het Meerdaalwoud. Tussen beide bossen in, liggen de Zoete Waters, vijf kleine vijvers in de vallei van de Vaalbeek, welbekend bij al wie ooit in Leuven gestudeerd heeft.

Als uitgangspunt voor onze wandeling kiezen we voor Taverne De Zoete Bron, één van de vele drank- en eetgelegenheden aan de Zoete Waters : een koffie bij de start, een goede wildschotel 's middags en een stevig biertje bij aankomst.  Er is ruime parkeergelegenheid vlakbij en de ligging is ideaal voor een wandeling zowel in Heverlee Bos als in het Meerdaalwoud.

Onze wandeling voor de middag maken we in Heverlee Bos. We volgen niet het uitgestippelde pad, maar maken een wandeling in 8-vorm (of toch zoiets) die ons langs de verschillende types van het bos brengt : de rechte dreven, kronkelende paadjes, het pad langs de Vaalbeek, holle wegen die ons naar boven / beneden brengen en het meer open gebied van het Arbortum, dat in de onmiddellijke omgeving van de autosnelweg loopt.

Lengte : 10 km
Duur : 2 1/2 uur

Voor het tweede deel van deze wandeling, zie Meerdaalwoud

Volgende wandeling