wandeling in Ath

werd gewandeld op 19 maart 2006

 

Onder leiding van een stadsgids brengen we een bezoek aan het stadscentrum, dat getuigt van de rijke en woelige geschiedenis van Ath. Vanuit het heraangelegde marktplein ontdekken we het verleden : het

dagelijkse leven van de Gallo-Romeinse voorouders, de middeleeuwse geschiedenis rond de Burbant-toren, het leven van de arbeiders in de steengroeve van Maffle in de 19e eeuw.

We brengen uiteraard een bezoek aan het Reuzenhuis, waar we kennismaken met de reuzen van Ath en hun roemrijke geschiedenis. De Internationale Commissie van de UNESCO erkende op 25 november 2005 de reuzen van Mechelen, Dendermonde, Brussel, Ath en Mons als werelderfgoed. Ze behoren voortaan tot de ‘Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid’.

De oudste reuzen van Ath dateren uit 1794. Elke vierde zondag van augustus vormen ze een grote stoet waar tienduizenden bezoekers op afkomen. Het is de enige Belgische stoet waarin een middeleeuws spel wordt opgevoerd, een uitbeelding van de strijd tussen David en Goliath.

Meer info :

 

 

 

Volgende wandeling